Altındaki büyük tehlikeyi açıkladı: Sarraflar bile çözemiyor!

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Sarı Madeni Almayı Zorlaştırıyor

Altın fiyatlarındaki artış, alım gücünün düşmesiyle birleşince, sarı madeni almak giderek zorlaşıyor. Özellikle Türkiye gibi takı geleneğinin güçlü olduğu bir ülkede, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte düğünlere katılacak olanlar altın almaya yöneliyor.

Ancak, Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicileri uyarıyor: Ziynet eşyası alımlarında mağduriyet yaşanabilir!

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şahin, düğün sezonunun başlamasıyla kuyumculuk sektöründe hareketlilik yaşandığını belirterek, bazı kişilerin bu durumu sosyal medyada fırsata dönüştürdüğüne dikkat çekti:

“Düğün sezonuna giriyoruz, yaz tatili başlıyor. Herkes düğün yapacak ve hediyeler, takılar alınacak. Bu esnada fiyatlar da çok yükseldiği için küçük miktarlara dikkat etmeye başladık. Bu durumu yüzde 2’lik, 3’lük indirimler cazip hale getiriyor.”

‘Hileleri Kuyumcular Bile Anlayamıyor’

Uzaktan alışverişlerdeki riskleri anlatan Şahin şu uyarılarda bulundu:

“Uzaktan satın aldığımız altın veya takı eşyalarında gramajla oynamalar yapılabilir, ödediğiniz miktarın altında bir gramaj gönderilebilir veya ayarıyla oynanabilir. Daha düşük ayarlı ürünler gönderebilirler. Bunu tespit etme imkanınız yok. Bileziklerin veya takıların içine altın olmayan, çelik veya demir gibi maddeler katarak ağırlığını ve fiyatını artırabilirler. Dolayısıyla bu risklerden kaçınmak önemlidir. Güvenilir ve belgelendirilmiş yerlerden alışveriş yapmak gerekir çünkü bu hileleri kuyumcular bile çözemiyor. Uzaktan altın almak mantıklı değil.”

“Belge Olmadan Yardımcı Olamayız”

Uzaktan alışveriş yapacak olan tüketicilere kurumsal firmaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

“Elimizde belge olmadan dolandırıldık. Hakem heyetine başvursanız bile tüketici hakem heyeti olarak biz yardımcı olamayız. Neden mi? Çünkü elimizde belge yok. Nereden aldınız? İnkara mı yeltendiniz. Ödemeyi nasıl gerçekleştirdiniz? Kesinlikle elden ödeme yapılmamalı. Ya faturasını almalıyız ya da kart üzerinden ödeme yapmalıyız ki bunu kanıtlayabilelim. Yani kimliği ve adresi belli, sorun çıktığında muhatap olabilecek, hakem heyetine başvurduğunda muhatap olup sorunu çözebilecek yerlerden almalıyız. Eğer mutlaka uzaktan alışveriş yapacaksak altını güvenilir, tanınmış firmalardan almalıyız.”

Related Posts

Ruslar Türkiye’deki milyar dolarlık yatırımını elden çıkarıyor

Rusya’nın devlet nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye’de inşa ettiği 25 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santrali’n yüzde 49 hissesini satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Emeklilerin sabrı taştı! Sokağa iniyorlar hem de enflasyonun açıklanacağı gün!

Milyonlarca emekli hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında ayakta kalmaya çalışıyor. 3 Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı ile bir nebze rahatlamayı uman emekliler için ortaya .çıkan rakamlar iç açıcı değil. Üstelik 2 buçuk emekli …

Buğday hasadında sona yaklaşıldı: 7 bin ton rekolte bekleniyor

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Emirbeyazıt Mahallesi başta olmak üzere ilçe genelinde hububat üretiminin ekiminden hasadına kadar tüm aşamalarında çiftçilerin yanında yer aldı. 2025 yılı üretim sezonunda arpa, yulaf ve tritikale …

Euro Bölgesi’nin enflasyonu haziranda arttı

Eurostat verilerine göre Euro Bölgesi’nin haziran ayı enflasyonu yüzde 2 seviyesine yükseldi.

Altcoin piyasası çöküşte: 300 milyar dolar buhar oldu!

Bitcoin yükselişini sürdürürken altcoin piyasasında kayıplar derinleşti. Uzmanlar, yatırımcıları gelecekte kurumsal ilgi çekebilecek projelere yönelmeleri konusunda uyarıyor. Piyasanın yönü için kurumsal hamleler belirleyici olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda gözler ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’na çevrildi

ABD’nin yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında attığı tarife adımlarının uzun ve ortam dönem etkilerine yönelik belirsizlik küresel ekonomi aktörlerinin odağında bulunmayı sürdürürken, Avrupa Birliği (AB) ve Japonya gibi ABD’nin önemli …