Ünlü oyuncu Whoopi Goldberg’den Joe Biden’a destek

Amerika’daki başkanlık seçimi için kıyasıya mücadele başladı. Geçtiğimiz günlerde Trump ve Biden karşı karşıya gelerek kozlarını canlı yayında paylaştı. Ancak bu mücadele Biden taraftarlarını hüsrana uğratmaktan başka bir işe yaramadı.

Biden’ın sağlığı ile ilgili şüpheleri daha da artıran performansından sonra yaptığı yeni gaflar, seçimden çekilmesi için çağrıları da artırdı. Ancak yine de bazı destekçileri Biden’ın hâlâ arkasında. Bunlardan biri de ünlü oyuncu Whoopi Goldberg.

Goldberg, bir programda şu sözlerle Biden’a desteğini yineledi: “Pantolonuna yapması umurumda değil. Bir cümleyi bir araya getirememesi umurumda değil.”

Goldberg, 27 Haziran’da eski Başkan Donald Trump ile yaptığı başkanlık tartışmasında düşük performans gösterse de insanların Biden’a ikinci bir şans vermesi gerektiğini söyledi.

Ancak Goldberg de ikinci münazarada aynı şekilde bocalaması halinde Biden’a desteği bırakacağını söyledi: “Yani sadece şunu söylüyorum, evet, iki tartışma var. Ve eğer ikinci tartışma için yapması gerekeni yapamıyorsa, ondan kurtulun diyen her ekibe katılırım.” 

Trump ve Biden’ın devam tartışması 10 Eylül’de gerçekleşecek.

Biden, başkanlık tartışmasının ardından kendisine istifa etmesi yönünde artan çağrılarla karşı karşıya kaldı. Ancak pazartesi günü Biden, kongredeki Demokratlara bir mektup göndererek yarışta kalma planlarını yineledi: “Nasıl ilerleyeceğimiz sorusu bir haftadan fazla süredir dile getiriliyor. Artık bunun sona ermesinin zamanı geldi. Kararlılığın zayıflaması veya önümüzdeki görevle ilgili netlik eksikliği yalnızca Trump’a yardımcı olur ve bize zarar verir.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir